eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Veľkonočná hrudka (syrek)

Veľkonočná hrudka je veľmi obľúbená pochúťka sviatkov jari. Recepty sú rôzne, líšia sa podľa regiónov a chuti. My sme pre vás jeden vybrali a vy nám do komentárov môžete napísať, ako sa hrudka robí u vás, poprípade sa pochváľte aj fotkami a inšpirujte ostatných.

Čo budete potrebovať:

  • 1 liter mlieka
  • 12 vajec
  • 1 čajovej lyžičky soli
  • 1 lyžica cukru

Postup:

  • Vajíčka rozšľahajte vidličkou alebo metličkou.
  • Do hrnca vylejte mlieko, vajíčka, pridajte soľ a cukor.
  • Za stáleho miešania priveďte k varu. Treba to stále miešať, to je veľmi dôležité.
  • Keď sa už voda oddelila a ostalo vám „zrazené“ mlieko s vajíčkami, sceďte cez gázu a vytlačte všetku nadbytočnú vodu.
  • Na chvíľku zaťažte, nechajte vychladnúť a dajte do chladničky. (Niekto nezaťažuje, ale iba povesí.)

Prajeme vám dobrú chuť a krásnu Veľkú noc!

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity

Šport