Dnes sme si pre vás pripravili chutný šťavnatý jablkový koláč. Je vhodný ako sladká zdravá alternatíva v predveľkonočnom pôstnom období.
Ingrediencie:
4-6 jabĺk
1 citrón
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
180 g medu
150 g hrozienok/horká čokoláda
100 g ľubovoľných orechov /vlašské, lieskové…mix/
3 vajcia
štipka soli
120 g rastlinného oleja
260 g špaldovej múky
1 lyžica prášku do pečiva
Postup:
Jablká očistíme a pokrájame na malé kúsky, dáme do misky a zmiešame so šťavou z 1 citróna, vanilkovým a škoricovým cukrom, medom, hrozienkami/horkou čokoládou, orechmi a štipkou soli. Múku zmiešame s práškom do pečiva nasypeme do misky k jablkám a vlejeme aj olej a vajcia. Všetko spolu dobre premiešame a vznikne mám hustá kompaktná hmota, ktorú vylejeme do menšieho plechu /cca 25x30cm/ vystlaného papierom. Koláč pečieme na 180 stupňov približne 30-40 minút.
Vďaka jablkám je koláčik vláčny vhodný aj na raňajky alebo pre deti ako zdravá maškrta do školy. Dobrú chuť!
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Zdravý jablkový koláč