Nie je tiramisu ako tiramisu – toto tak síce vyzerá, ale v skutočnosti je to skôr osviežujúci dezert s jahodami, ktorý bude chutiť najmä deťom. V tom pravom (ktoré vám určite pripravíme niekedy nabudúce) nemôže chýbať rum alebo amareto, silná káva a tepelne neupravené vajcia. Tie však nemusia byť v lete práve ideálna voľba. Skúste túto odľahčenú ovocnú verziu a budete milo prekvapení.
Ingrediencie:
- 3 balíky podlhovastých piškót
- Jahodový sirup + 250ml vody
- 400g jahôd (+ pár kúskov na dozdobenie)
- Cca 150g práškového cukru (záleží, aké zrelé máte jahody)
Krém:
- 250ml šľahačkovej smotany 33%
- Vanilkový lusk/ alebo 2ČL vanilkovej pasty
- 500g mascarpone
Posup:
Do menšieho hrnca vložíme jahody s cukrom a varíme, kým nevznikne hustá jahodová zmes. Následne necháme trochu vychladnúť.
Na podnos, na ktorom chceme jahodové tiramisu servírovať, naukladáme piškóty a polejeme ich bio jahodovým sirupom zriedeným s teplou vodou. Piškóty potrieme vlažnou hustou jahodovou zmesou.
Krém, ktorý sme pripravili vyšľahaním šľahačky s vanilkou a s mascarpone naplníme do vrecka s ozdobnou špičkou. Navrstvíme na piškóty s jahodovou zmesou a postup následne opakujeme ešte na ďalších 2 poschodiach. Vrstvíme piškóty, sirupovú vodu, jahodovú zmes, šľahačkový krém.
Posledný navrstvíme krém a dozdobíme ovocím.
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Jahodové tiramisu