eReport.sk
jahodové tiramisu, foto eReport Trnava
jahodové tiramisu, foto eReport Trnava

Jahodové tiramisu


Nie je tiramisu ako tiramisu – toto tak síce vyzerá, ale v skutočnosti je to skôr osviežujúci dezert s jahodami, ktorý bude chutiť najmä deťom. V tom pravom (ktoré vám určite pripravíme niekedy nabudúce) nemôže chýbať rum alebo amareto, silná káva a tepelne neupravené vajcia. Tie však nemusia byť v lete práve ideálna voľba. Skúste túto odľahčenú ovocnú verziu a budete milo prekvapení. 

Ingrediencie:

  • 3 balíky podlhovastých piškót
  • Jahodový sirup + 250ml vody
  • 400g jahôd (+ pár kúskov na dozdobenie)
  • Cca 150g práškového cukru (záleží, aké zrelé máte jahody)

Krém:

  • 250ml šľahačkovej smotany 33%
  • Vanilkový lusk/ alebo 2ČL vanilkovej pasty
  • 500g mascarpone

Posup:

Do menšieho hrnca vložíme jahody s cukrom a varíme, kým nevznikne hustá jahodová zmes. Následne necháme trochu vychladnúť. 

Na podnos, na ktorom chceme jahodové tiramisu servírovať, naukladáme piškóty a polejeme ich bio jahodovým sirupom zriedeným s teplou vodou. Piškóty potrieme vlažnou hustou jahodovou zmesou. 

Krém, ktorý sme pripravili vyšľahaním šľahačky s vanilkou a s mascarpone naplníme do vrecka s ozdobnou špičkou. Navrstvíme na piškóty s jahodovou zmesou a postup následne opakujeme ešte na ďalších 2 poschodiach. Vrstvíme piškóty, sirupovú vodu, jahodovú zmes, šľahačkový krém. 

Posledný navrstvíme krém a dozdobíme ovocím. 

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Jahodové tiramisu

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre