eReport.sk
voňavá bábovka, redakcia eReport Trnava
voňavá bábovka, redakcia eReport Trnava

Voňavá bábovka


Bábovka patrí medzi veľmi obľúbené tipy koláčov, najmä pre veľké množstvo variácií. Prinášame vám recept na príjemne korenistú verziu s bohatou náplňou v ceste. 

Ingrediencie:

  • 1 šľahačková smotana
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru (ja som použila hnedý)
  • 2 hrnčeky špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 100 g sušených brusníc
  • 100 g nalámanej horkej čokolády
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky mletých klinčekov
  • ½ hrnčeka mlieka
  • ½ hrnčeka oleja

Postup:

Všetky prísady spolu dôkladne premiešame a pridáme kôru z jedného dobre očisteného citróna. Na záver nalámeme čokoládu a spolu s brusnicami ju „obalíme“ v hladkej múke. Až potom pridáme do cesta. Tento krok určite nevynechajte, inak vám brusnice a čokoláda klesnú na dno formy a buď sa bábovka nebude dať vyklopiť alebo sa čokoláda na dne formy pripečie. 

Vymastenú a vysypanú formu naplníme pripraveným cestom a pečieme na asi 180 stupňov 45-55 minút. 

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Voňavá bábovka

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre