Bábovka patrí medzi veľmi obľúbené tipy koláčov, najmä pre veľké množstvo variácií. Prinášame vám recept na príjemne korenistú verziu s bohatou náplňou v ceste.
Ingrediencie:
- 1 šľahačková smotana
- 3 vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru (ja som použila hnedý)
- 2 hrnčeky špaldovej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 100 g sušených brusníc
- 100 g nalámanej horkej čokolády
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 čajové lyžičky mletých klinčekov
- ½ hrnčeka mlieka
- ½ hrnčeka oleja
Postup:
Všetky prísady spolu dôkladne premiešame a pridáme kôru z jedného dobre očisteného citróna. Na záver nalámeme čokoládu a spolu s brusnicami ju „obalíme“ v hladkej múke. Až potom pridáme do cesta. Tento krok určite nevynechajte, inak vám brusnice a čokoláda klesnú na dno formy a buď sa bábovka nebude dať vyklopiť alebo sa čokoláda na dne formy pripečie.
Vymastenú a vysypanú formu naplníme pripraveným cestom a pečieme na asi 180 stupňov 45-55 minút.
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Voňavá bábovka