eReport.sk
Foto: sp

FOTORECEPT: Jednoduchý čerešňový francúzsky koláč

Chceli by ste pripraviť nejaký dezert, ale nemáte čas alebo chuť sa motať dlho v kuchyni? Upečte si tento rýchly čerešňový koláč. Je hotový raz-dva. Všetko iba zmiešate a vylejete na plech. Poďte to s nami vyskúšať.

Čo budete potrebovať:

  • 500 g čerešní alebo višní – môžu byť aj zavárané, najlepšie vykôstkované
  • 4 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vanilková cukor
  • 100 g hladkej múky
  • 30 g roztopeného masla
  • 200 ml mlieka
  • štipka soli

Postup:

Koláčovú formu vymažte maslom a vysypte kryštálovým cukrom.

Do formy poukladajte čerešne. My sme použili zavárané višne, ktoré sme nechali najprv poriadne odkvapkať.

Do misky dajte celé vajíčka a pridajte cukor.

Metličkou poriadne premiešajte.

Pridajte múku…

…a opäť poriadne premiešajte.

Pridajte mlieko…

…a maslo a premiešajte.

Cesto vylejte na pripravené ovocie.

Koláčik dajte piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 35-40 minút.

Počas pečenia sa môže trošku nafúknuť, ale nebojte sa, po vybraní z rúry opäť splasne. Ešte horúci ho posypte vanilkovým cukrom.

A môžete podávať. Najlepšie chutí ešte teplý.

Dobrú chuť!

Recept pripravila: sandra pedersen

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika