FILIPÍNY
Štedrá večera na Filipínach je veľká vec, vrátane mnohých tradičných jedál. Jednou z najväčších hviezd je pochúťka zvaná puto bumbong, sladká lepkavá zmes čiernej a bielej ryže, ktorá sa javí ako fialová. Ryža sa cez noc namočí do slanej vody, vloží sa do trubice z bambusu (bumbong), potom sa podusí a podáva sa s maslom, cukrom a nastrúhaným kokosom. Pečené prasiatko je tiež obrovskou súčasťou každého vianočného jedla na Filipínach, rovnako ako vianočná šunka. Medzi ďalšie tradičné jedlá patrí pancit malabon, jedlo so žltými rezancami, ochutené semenami annatto; Špagety vo filipínskom štýle, ktoré sú podávané s veľmi sladkou omáčkou; a buko pandan, čo je želatína s príchuťou pandánu zmiešaná s kokosom a smotanou.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Zdá sa vám už kapor nudný? Pozrite si vianočné menu z rôznych kútov sveta