ETÓPIA
Ortodoxní Etiópčania používajú starý juliánsky kalendár a slávia Vianoce 7. januára, ktoré sa volajú Ganna alebo Genna. Väčšina ľudí sa postí počas 43 dní pred Vianocami. Pôst sa začína 25. novembra. Keď sa skončí, štedrá večera zvyčajne zahŕňa kohúta doro wat – čo je etiópsky a eritrejský guláš alebo kari, ktoré sa dá pripraviť z kuracieho, hovädzieho, jahňacieho mäsa, rôznych druhov zeleniny, koreninových zmesí ako berbere a niter kibbeh, ochuteného vyčereného masla; mäsový guláš; vajcia natvrdo v omáčke; a injera, čo je plochý chlieb, ktorý sa používa ako základ na polevu a slúži na naberanie jedla namiesto typického riadu.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Zdá sa vám už kapor nudný? Pozrite si vianočné menu z rôznych kútov sveta