eReport.sk

Zdá sa vám už kapor nudný? Pozrite si vianočné menu z rôznych kútov sveta


MEXIKO

V Mexiku je tradíciou večerať s rodinou na Štedrý večer. Jedlo obsahuje typické jedlá ako tamales, bacalao (slaná sušená treska), pozole (polievka z bravčového alebo kuracieho mäsa s cesnakom a čili) a buñuelos, vyprážané cesto s cukrom. Ale 6. januára oslavujú El Dia de los Reyes, ktoré sa považuje za vrchol vianočného obdobia. To znamená deň Troch kráľov a v ten deň rodiny jedia špeciálny koláč, ktorý sa volá Trojkráľový koláč alebo Tortu. Vo vnútri je ukrytá postava Ježiška a ktokoľvek ju nájde, stane sa pre tento rok Ježišovým „krstným rodičom“.

Mexické vianočné buñuelos. Foto: shutterstock

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Zdá sa vám už kapor nudný? Pozrite si vianočné menu z rôznych kútov sveta