PERU
Rovnako ako mnoho iných krajín v Južnej Amerike, je pečené prasiatko veľkou súčasťou vianočnej večere aj v Peru. K jedlu patria aj jedlá ako jablká, tamales, zemiakové pyré a ryžové jedlo. Veľmi obľúbeným dezertom je panetón, sladký bochník chleba s hrozienkami a kandizovaným ovocím. Pochádza z Talianska a stal sa populárnym začiatkom 20. rokov 20. storočia. Mesiac pred Vianocami nájdete panetón všade. Obzvlášť dobre sa spája s ďalšou peruánskou vianočnou tradíciou: korenenou horkou čokoládou. Jedná sa o nápoj ochutený klinčekom a škoricou, ktorý je popíjaný pri chocolatadas – spoločenských udalostiach, kde sa ľudia stretávajú, aby si dopriali horúcu čokoládu.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Zdá sa vám už kapor nudný? Pozrite si vianočné menu z rôznych kútov sveta