GRÉCKO
Vianoce sú v Grécku obrovským sviatkom a mnoho veriacich sa predtým postí, vďaka čomu je vianočná hostina ešte zvláštnejšia. Niektoré tradičné jedlá zahŕňajú avgolemono, kuraciu a ryžovú polievku s vaječným žĺtkom a citrónovým základom, ktorá sa zvyčajne podáva ako prvé jedlo dňa; kapusta plnená bravčovým mäsom; Christopsomo, čo znamená „Kristov chlieb“ a baklava, filo cesto plnené škoricovo okorenenou orechovou plnkou. Ako dezert je mimoriadne obľúbená melomakarona. To je dezert vyrobený zo škorice, klinčekov a kúskov pomaranča, máčaných v ľahkom sirupe a potom posypané orechmi. Často sa im hovorí „vianočné pečivo“.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Zdá sa vám už kapor nudný? Pozrite si vianočné menu z rôznych kútov sveta