NÓRSKO
Ak neviete, čo môžete čakať od typickej nórskej vianočnej večere, potom by ste mohli byť trochu prekvapení. Jedným typickým jedlom, ktoré je vianočnou oporou, je Smalahove, celá, ovčia hlava v pare. Medzi ďalšie populárne možnosti patrí ribbe, čo sú mastné bravčové rebrá, ktoré údajne dodávajú energiu na zvyšok zimy. Lutefisk, čo je sušená treska namočená v lúhu, potom varená alebo pečená a podávaná s maslom, soľou a korením, sa zriedka konzumuje viac ako raz ročne. Rakfisk, čo je pstruh alebo char, ktorý bol solený a fermentovaný dva až tri mesiace; a pinnekjøtt, aj jahňacie alebo baranie mäso sa nachádzajú na tradičných nórskych stoloch.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Zdá sa vám už kapor nudný? Pozrite si vianočné menu z rôznych kútov sveta