Lievance z celozrnnej múky s jablkami

Čo potrebujeme:
- 370 g celozrnnej múky
- 370 g pohánkovej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžičky škorice
- Štipka soli
- 620 ml mlieka
- 30 ml javorového sirupu alebo med
- 50 g masla
- 3 vajcia
- 2 strúhané jablká
- Maslo alebo olej na smaženie
Postup:
V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a škoricu. V inej miske si rozšľahajte vajcia s mliekom, rozpusteným maslom a javorovým sirupom. Pridáme suché prísady a nastrúhané jablká. Všetko dobre premiešame. Na malom množstve masla alebo oleja smažíme lievance do zlatista. Podávame s marmeládou, ovocím alebo s javorovým sirupom.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Máte radi lievance? Vyskúšajte ich zdravšie varianty