eReport.sk
čokoládové soufflé, foto eReport Trnava
čokoládové soufflé, foto eReport Trnava

Čokoládové soufflé


Tento koláč je celkom rýchly na prípravu, ale paradoxne trochu náročnejší na pečenie. Výsledok však rozhodne bude stáť za to!

Ingrediencie (na 12ks formičky s priemerom 10cm):

-300g čokolády na varenie

-8ks vajec

-150g kryštálového cukru

-220g hladkej múky

-300g masla

-60g kakaa

-šľahačková smotana / šľahačka v spreji

Postup:

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Rozpustíme maslo a čokoládu a pridáme do vyšľahaných vajíčok. Premiešame kakao s múkou a postupne pridávame do cesta. Vznikne hladké krémové cesto. Postupne ho naporcujeme do keramických formičiek na soufflé s priemerom 10cm (sú dostupné v domácich potrebách). Môžete použiť aj silikónové formičky napríklad na muffiny, ale pozor, formičky musia byť vhodné na použitie v rúre. Do formičiek dávkujte rovnaké množstvo cesta, aby ste nemali upečené koláčiky rôzne. Na soufflé je kľúčové pečenie. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a koláčiky pečieme cca 15 minút v keramických formičkách a 10 minút v silikónových. Pečieme, kým sa stred každého koláčika nadvihne, akoby „pukne“. Koláčik ostane upečený po okrajoch, no stred ostáva nedopečený. Tak je to správne. Keď je soufflé ešte trochu teplé, pridáme navrch šľahačku. „Nedopečený“ stred sa pri jedení rozteká a vynikne jeho čokoládová chuť.

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Čokoládové soufflé

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre