eReport.sk
cuketový koláč, foto eReport Trnava
cuketový koláč, foto eReport Trnava

Svieži cuketový koláč


Leto je krásne obdobie v roku, keď sa susedia namiesto pozdravu „ahoj, ako sa máš?“ zdravia „Ahoj, nechceš cuketu?“. Tí, ktorí majú záhradu určite. Ak aj vy patríte ku skupine záhradkárov, ktorej už dochádza inšpirácia, ako túto letnú plodinu spracovať, prinášame vám nový tip – cuketa nasladko vo forme chutného šťavnatého koláča!

Ingrediencie:

-2 hrnčeky najemno nastrúhanej cukety

-1 hrnček kryštálového cukru

-1,5 dcl oleja

-1/2 hrnčeka strúhaného kokosu (ak nemáte radi, môžete vynechať)

-2 hrnčeky polohrubej múky

-2 PL kakaa

-4 vajcia

-1 vanilínový cukor

-1 prášok do pečiva

-1 ČL sódy bikarbóny

-džem + čokoláda na potretie

Postup:

Vyšľaháme vajcia s cukrom a postupne pridávame ostatné ingrediencie. Všetko dobre premiešame, vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme približne 20 minút, ale každá rúra pečie inak, takže určite nezabudnite na „špajdlový test“, aby ste zistili, či je koláč dopečený. Ešte teplý koláč potrieme ľubovoľným džemom a polejeme roztopenou čokoládou, ktorú sme zmiešali s trochou rastlinného oleja (aby pri krájaní poleva nepraskala). Po vychladnutí dajte určite koláč stuhnúť do chladničky – je trvanlivý aj bez toho – no v lete je takto vychladený veľmi osviežujúci. Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Svieži cuketový koláč

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre