eReport.sk
Hruškový koláč, foto eReport Trnava
Hruškový koláč, foto eReport Trnava

Hruškový koláč s jogurtom


Ak máte hrušky a neviete, čo s nimi, máme pre vás tip na dobrý, šťavnatý koláč. Hrušky môžete nahradiť iným ovocím.

Ingrediencie:

-350g hrušiek (očistených a ošúpaných)

-320g gréckeho jogurtu (3 tégliky)

-330g hladkej múky

-3 vajíčka

-60ml rastlinného oleja (napr. slnečnicový, orieškový…)

-2PL citrónovej šťavy

-250g kryštálového cukru

-1 prášok do pečiva

-štipka soli

-2 ČL škorice

Postup

Hrušky umyjeme, očistíme od stredu a zbavíme šupky. Následne ich pokrájame na drobné kocky (cca 1x1cm). V miske zmiešame všetky sypké prísady, potom pridáme jogurt, vajíčka, citrónovú šťavu, olej a dôkladne premiešame. Na záver pridáme hrušky, ktoré sme nakrájali na kocky.

Na koláč môžeme použiť kruhovú tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 28-30 centimetrov alebo menší plech. Formu vymastíme olejom a vylejeme cesto. Následne pečieme na 180 stupňov (s ventilátorom). Doba pečenia je cca 45 minút, záleží to však od šťavnatosti ovocia. Či je koláč upečený zistíte podľa zlatisto-hnedej farby a keď začne rozvoniavať. Pozor! Na tomto koláči sa nedá určiť dopečenie tzv. špajdľovým testom, lebo cesto je vďaka jogurtu šťavnaté, takže aj po upečení vám môže na špajdli ostať trošku cesta. Po vychladnutí môžete (ale nemusíte z hľadiska trvanlivosti) dať koláč do chladničky. Dobrú chuť!

Zdroj: eReport Trnava

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Hruškový koláč s jogurtom

Odoberať
Upozorniť na
0 Komentáre
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre