Prinášame vám ďalší zo série „rýchlych receptov“. Okrem skvelej chuti jeho dvojfarebné prevedie zaujme aj oko. Má nespočetné množstvo variácií vďaka ľubovoľnému výberu ovocia.
Na tmavé cesto budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 1 práčok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 3PL kakaa
- 1 hrnček mlieka
- ¾ hrnčeka oleja
Tvarohové cesto:
- 500g jemného tvarohu
- 1 hrnček plnotučného mlieka
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 1 balíček škrobového pudingu (napr. Zlatý klas)
- Kôra z 1 citróna
+ ľubovoľné ovocie (my sme použili zavárané marhule)
Postup:
Všetky suroviny na tmavé cesto poriadne vymiešame a vznikne nám kompaktné, olejové cesto skôr tuhšej konzistencie. Vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Následne vymiešame v mise všetky ingrediencie na tvarohové cesto. Bude sa vám možno zdať príliš tekuté alebo riedke – je to tak v poriadku. Tým, že tmavé cesto je hustejšie, nespojí sa s tvarohovým svetlým. Na záver poukladajte na takto navrstvené cestá ľubovoľné ovocie – čerstvé alebo zavárané. Koláč pečieme na 180 stupňov približne 30 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Rýchly tvarohový koláč