Ingrediencie:
700 g hladkej múky
300 ml vlažného mlieka
75 g kryštálového cukru
30 g droždia
65 g masla
1 vajce
štipka soli
½ lyžičky kardamónu
Náplň:
80 g masla
100 g kryštálového cukru
škoricový cukor
Postup:
Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások, múku preosejeme, pridáme štipku soli, cukor a kardamón. Keď je kvások vykysnutý pridáme rozmiešanú múku a vlažné mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajíčko a rozpustené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Cesto dáme na pracovnú dosku a tenko rozvaľkáme. V miske zmiešame maslo, cukor a škoricový cukor. Potrieme ním cesto a preložíme ho na polovicu.
Takto pripravené cesto pokrájame na pásiky široké asi 1-1,5 cm, ktoré následne zakrútime, jedným smerom. Stáčaním cesta na prstoch do stredu urobíme uzlíky. Na plech vystlaný papierom ich dáme dostatočne ďaleko od seba a necháme ich ešte chvíľu kysnúť.
Škoricové uzlíky pečieme v rúre asi 20 minút na 180 C.
Zdroj: eReport Trnava
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Škoricové uzlíky