eReport.sk
Foto: sp

FOTORECEPT Kuracie prsia na šťave s tarhoňou

Máte v chladničke či mrazničke kuracie prsia a neviete, čo s nimi? Kuracie rezne vás už nudia? Vyskúšajte si pripraviť kuracie prsia na šťave. My vás povedieme krok po kroku.

Čo budete potrebovať:

  • kuracie prsia (pokojne môžete použiť aj vykostené stehná, alebo bravčové mäso)
  • cibuľu
  • hladkú múku
  • horčicu
  • soľ
  • korenie
  • mletú papriku
  • tarhoňu alebo ryžu

Postup:

Najprv si nakrájajte cibuľu.

Kuracie prsia si pozdĺžne prekrojte a naklepte.

Osoľte, okoreňte a na jednej strane potrite horčicou.

V hlbšej panvici alebo hrnci si pripravte cibuľový základ. Na oleji speňte cibuľu…

…pridajte mletú papriku a premiešajte.

Kuracie prsia obaľte v múke…

…a osmažte na panvici.

Vložte ich do cibuľového základu a poduste do mäkka.

Keď je mäsko mäkké, vyberte ho a cibuľový základ prepasírujte cez sitko alebo ho rozmixujte ponorným mixérom.

Vráťte mäso do šťavy a nechajte ešte chvíľku “prebublať”.

My sme si ako prílohu vybrali tarhoňu a uhorkový šalát s acidofilným mliekom.

Dobrú chuť!

Recept pripravila: Sandra Pedersen

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
1 Komentár
Najnovšie
Najstaršie Najviac hlasovaných
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity

Šport

Zaujímavosti