eReport.sk
Foto: SP

FOTORECEPT Pletienky so slaninkou a syrom

Nič sa nevyrovná chuti a vôni čerstvo upečeného pečiva. Nemusíte ísť do supermarketu a čakať, kým vyberú tieto skvosty z pece. Pokojne si ich pripravte doma. S nami to zvládnete. Povedieme vás krok po kroku.

Čo budete potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1,5 dcl olej
  • 1 lyžička soli
  • 2,5 dcl mlieka
  • 1 kocka droždia
  • 1 lyžička cukru
  • cca 200 g plátkovej slaniny (anglická alebo oravská)
  • cca 150 g tvrdého syra

Postup:

Z teplého mlieka, droždia, cukru a trochy múky si pripravte kvások. Nechajte ho vykysnúť cca 15 minút.

Vykysnutý kvások vylejte do múky zmiešanej so soľou, pridajte vajíčka a olej a vymieste cesto.

Keď máte cesto takto vymiesené, poprášte ho múkou, zakryte misu utierkou a nechajte kysnúť cca 1 hodinu.

Cesto je vykysnuté.

Na pomúčenej doske cesto ešte premieste a vytvorte šulec.

Pokrájajte na 10 približne rovnakých kúskov a vytvorte malé bochníky.

Každý bochník rozdeľte na 3 časti a vytvorte z nich šulčeky dlhé cca 15 cm.

Slaninku si prekrojte na tenké pásiky a položte na cesto.

Vrch spojte a zapletajte ako vrkoč.

Pletienky uložte na plech a nechajte ešte asi 10 minút podkysnúť. Zatiaľ si dajte rozohriať rúru na 200°C.

Posypte strúhaným syrom a dajte do rúry na 20 minút.

Nechajte vychladnúť…

…a môžete si vychutnávať chrumkavé pečivo.

Dobrú chuť!

Recept pripravila: Sandra Pedersen

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity

Šport

Zaujímavosti