Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Viera Slávičková.
- 1000g – 1500 g nízkeho hovädzieho pliecka (nazývané tiež pierko)
- primerané množstvo údenej slaniny
- trochu masti na vymazanie pekáča
Vymazaný pekáč vyložíme tenkými plátkami údenej slaniny. Uložíme do neho pierko v celku a pokryjeme znovu slaninkou. Mäso nesolíme ani inak nedochucujeme. Všetko za nás spraví slanina. Podlejeme cca 2 polievkovými lyžicami vody a prikryté pečieme v trúbe zohriatej na 180-200 C minimálne 30-45 minút alebo podľa toho, či máte radi krvavý alebo prepečený. Po upečení mäso nakrájame na čo najtenšie plátky. Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou. Je to jednoduché a rýchle jedlo.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Roast Beef po slovensky