eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Plnená pečená kačka

Recept od vás

Tento nám pre vás poslal pán Marián Pilka.

  • 1 kačka
  • soľ
  • mleté korenie
  • drvená rasca
  • mletá paprika
  • dva rožky – najstaršie z druhého dňa
  • 500g kuracia pečeň
  • 1 PL masti
  • 1ks cibuľa
  • 2vajcia
  • petržlenová vňať
  • asi 1dcl mlieka

Najprv si pripravíme náplň do kačky. Na panvici a 1 PL masti opečieme na drobno nakrájanú cibuľu až do hneda. Pozor, nesmie zhorieť, musí získať nahorklú chuť .Do nej primiešame na drobno nakrájanú kuraciu pečeň, ktorú mierne okoreníme, pridáme čl rasce a papriky a asi po 10 minútach testovania a miešania odstavíme. V miske zalejeme mliekom na drobno nakrájané rožky, po chvíli pridáme restovanú pečienku, posolíme, pridáme 2 žĺtka a z bielok vyšľahaný sneh. Pridáme asi 1 PL nasekanej petržlenovej vňate. Ochutnáme, podľa seba ešte dochutíme, a naplníme touto zmesou kačku, ktorú na koniec uzavrieme. Posolenú kačku pečieme v pekáči podliatu asi 1 dcl vodou cca 2 hodiny na 180 stupňov a potom ešte môžeme pripiecť odkrytú na 5 minút na 250stupňov. Podávame s ryžou a dobrým kompótom.

Dobrú chuť!

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity