eReport.sk
kuracie kúsky v slanine
Ilustračné foto: shutterstock

Kuracie (morčacie) kúsky v slanine

Kuracie alebo morčacie prsia v slaninke sú vhodné ako hlavné jedlo, alebo len ako chuťovka na oslavu. Je to len na vás. Príprava je rýchla a nenáročná.

Čo budete potrebovať:

  • 600 g kuracích alebo morčacích pŕs
  • 100 g anglickej slaniny – plátky
  • 1 smotana na šľahanie

Postup:

  • Prsia nakrájajte na kocky, približne 4×4 cm.
  • Každý jeden kúsok obaľte slaninou. Nemusíte ju upevňovať, udrží sa sama.
  • Rozohrejte panvicu na stredne silnom plameni a vložte do nej obalené kúsky mäsa tak, aby boli spoje slaniny dolu.
  • Opekajte cca 5 minút na každej strane. Potom mäsko vyberte na tanier.
  • Ak chcete aj omáčku, do výpeku nalejte smotanu a priveďte ju do varu. Keď zovrie, stlmte oheň a nechajte ju 5 minút „prebublávať“.
  • Pri servírovaní na tanieri polejte mäso omáčkou. Podávajte s ryžou, zemiakmi, alebo s pečivom.

Dobrú chuť!

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika