eReport.sk
Foto: sandra pedersen

Fotorecept: Tvarohový koláč s jahodovou omáčkou

Ak máte radi spojenie piškóty, jahôd a tvarohu, tento koláčik je určený práve pre vás. Jeho lahodná chuť vás určite očarí. Vyskúšajte ho, my vás povedieme krok po kroku. Nie je to nič zložité a výsledok je luxusný.

Čo budete potrebovať:

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 4 lyžice vlažnej vody
  • 2 lyžice oleja
  • trochu kypriaceho prášku

Na plnku:

  • 320 g jemného tvarohu
  • 175 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Vaječný likér
  • čerstvé jahody

Na omáčku:

  • 1 balíček mrazených jahôd
  • kryštálový cukor podľa chuti
  • 1 lyžica solamylu

Postup:

Bielka od žĺtka si rozdeľte do dvoch misiek.

Najprv si vyšľahajte bielka so štipkou soli.

Potom vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny.

Keď už sú dostatočne vyšľahané, pridajte vodu a olej.

Pomaly primiešajte múku.

Potom špachtľou alebo metličkou opatrne primiešajte sneh z bielkov.

Poprášte práškom do pečiva a opäť opatrne premiešajte.

Cesto si rozdeľte na dva rovnaké plechy.

My sme použili plechy 34×23 cm.

Cesto rovnomerne rozotrite na celý plech a dajte piecť do rúry na 180°C.

Pokračovanie receptu ==>

Zdielať / poslať / tlačiť
Odoberať
Upozorniť na
guest
0 Komentáre
Vložená spätná väzba pre všetky komentáre
Zobraziť všetky komentáre

Politika

Správy

Celebrity

Šport