Do malého hrnca si dajte marhuľový džem a zohrejte ho.
Horúcim džemom potrite všetky pláty…
…a nakoniec aj celú tortu. Dajte do chladničky „oddychovať“ najlepšie do druhého dňa.
Pripravte si polevu.
Do hrnca si dajte čokoládu, cukor a vodu.
Varte, až kým bude mať čokoládová zmes teplotu 104°C. Ak nemáte teplomer, nechajte prejsť varom cca 4 minúty.
Polevu schlaďte v studenom vodnom kúpeli. Sem-tam ju premiešajte. Ak by vám príliš stuhla, opäť ju trošku zohrejte.
Polevu vylejte na korpus…
…a uhlaďte po celom povrchu a bokoch.
Po stuhnutí dajte na podnos. Táto torta sa nezdobí.
A už len nakrájajte a vychutnávajte. Je úžasne šťavnatá.
Dobrú chuť!
Recept pripravila: sandra pedersen
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT: Torta á la Sacher