eReport.sk

FOTORECEPT: Torta á la Sacher


Sacherova torta vraj vznikla tak, že rakúsky šľachtic očakával vzácnych hostí a prikázal svojmu šéfkuchárovi, aby na túto príležitosť pripravil špeciálny dezert. Šľachtic mal o dezerte celkom konkrétnu predstavu. Nechcel v ňom ovocie, ani šľahačku. Očakával, že pôjde o veľmi tmavý a horko-sladký zákusok. Originálny recept je síce prísne chráneným tajomstvom Sacherovej cukrárne, ale s nasledovným receptom á la Sacher si ju môžete vyskúšať urobiť aj sami.

Čo budete potrebovať:

Na korpus:

  • 6 ks vajec
  • 210 g masla
  • 210 g práškového cukru
  • 210 g čokolády na varenie
  • 165 g hladkej múky
  • 2 ks vanilkového cukru
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • marhuľový džem

Na polevu:

  • 300 g práškového cukru
  • 250 g čokolády na varenie
  • 120 g vody

Postup:

Najprv si vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu.

Odstavte a nechajte vychladnúť.

Zmäknuté maslo si nakrájajte na kúsky a vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom.

Keď je maslo s cukrom dobre vymiešané, postupne pridávajte žĺtka.

Pomaly pridávajte aj vychladnutú, nie veľmi horúcu, roztopenú čokoládu.

Na nižších obrátkach primiešavajte múku s práškom do pečiva. Hotové cesto na chvíľku odložte.

Z bielkov si vyšľahajte nie veľmi tuhý sneh.

Pokračovanie receptu:

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

FOTORECEPT: Torta á la Sacher