Lazane sú talianske cestoviny, ktoré majú podobu širokých rezancov. Polievajú sa rôznymi omáčkami, zapekajú sa alebo sa posypávajú syrom. Často bývajú aj farebné. Obvykle sa plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte náš recept. S nami sa vám to podarí. Povedieme vás krok po kroku.
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- cibuľu
- cesnak
- 1 plechovku paradajok
- mrkvu
- 0,3 dcl bieleho vína
- soľ, korenie
Na bešamel:
- 3 lyžice hladkej múky
- maslo alebo olej
- 1 l mlieka
- soľ
- čierne korenie
- mletý muškátový orech
- strúhaný parmezán alebo tvrdý syr
Postup:
V hlbokej panvici si osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridajte mleté mäso…
…osoľte a okoreňte, osmažte ho a nechajte dusiť.
Keď sa odparí tekutina, podlejte vínom a ďalej duste.
Pridajte nastrúhanú mrkvu a nechajte opäť dusiť.
Nakoniec pridáme zavárané olúpané rajčiny.
1 2
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT Lasagne á la bolognese