eReport.sk

FOTORECEPT Lasagne á la bolognese


Lazane sú talianske cestoviny, ktoré majú podobu širokých rezancov. Polievajú sa rôznymi omáčkami, zapekajú sa alebo sa posypávajú syrom. Často bývajú aj farebné. Obvykle sa plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte náš recept. S nami sa vám to podarí. Povedieme vás krok po kroku.

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • cibuľu
  • cesnak
  • 1 plechovku paradajok
  • mrkvu
  • 0,3 dcl bieleho vína
  • soľ, korenie

Na bešamel:

  • 3 lyžice hladkej múky
  • maslo alebo olej
  • 1 l mlieka
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletý muškátový orech
  • strúhaný parmezán alebo tvrdý syr

Postup:

V hlbokej panvici si osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak.

Pridajte mleté mäso…

…osoľte a okoreňte, osmažte ho a nechajte dusiť.


Keď sa odparí tekutina, podlejte vínom a ďalej duste.

Pridajte nastrúhanú mrkvu a nechajte opäť dusiť.

Nakoniec pridáme zavárané olúpané rajčiny.

Pokračovanie receptu =>

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

FOTORECEPT Lasagne á la bolognese