Máte v chladničke či mrazničke kuracie prsia a neviete, čo s nimi? Kuracie rezne vás už nudia? Vyskúšajte si pripraviť kuracie prsia na šťave. My vás povedieme krok po kroku.
Čo budete potrebovať:
- kuracie prsia (pokojne môžete použiť aj vykostené stehná, alebo bravčové mäso)
- cibuľu
- hladkú múku
- horčicu
- soľ
- korenie
- mletú papriku
- tarhoňu alebo ryžu
Postup:

Najprv si nakrájajte cibuľu.

Kuracie prsia si pozdĺžne prekrojte a naklepte.

Osoľte, okoreňte a na jednej strane potrite horčicou.

V hlbšej panvici alebo hrnci si pripravte cibuľový základ. Na oleji speňte cibuľu…

…pridajte mletú papriku a premiešajte.

Kuracie prsia obaľte v múke…

…a osmažte na panvici.

Vložte ich do cibuľového základu a poduste do mäkka.

Keď je mäsko mäkké, vyberte ho a cibuľový základ prepasírujte cez sitko alebo ho rozmixujte ponorným mixérom.

Vráťte mäso do šťavy a nechajte ešte chvíľku „prebublať“.

My sme si ako prílohu vybrali tarhoňu a uhorkový šalát s acidofilným mliekom.
Dobrú chuť!
Recept pripravila: Sandra Pedersen
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT Kuracie prsia na šťave s tarhoňou