Máte v chladničke či mrazničke kuracie prsia a neviete, čo s nimi? Kuracie rezne vás už nudia? Vyskúšajte si pripraviť kuracie prsia na šťave. My vás povedieme krok po kroku.
Čo budete potrebovať:
- kuracie prsia (pokojne môžete použiť aj vykostené stehná, alebo bravčové mäso)
- cibuľu
- hladkú múku
- horčicu
- soľ
- korenie
- mletú papriku
- tarhoňu alebo ryžu
Postup:
Najprv si nakrájajte cibuľu.
Kuracie prsia si pozdĺžne prekrojte a naklepte.
Osoľte, okoreňte a na jednej strane potrite horčicou.
V hlbšej panvici alebo hrnci si pripravte cibuľový základ. Na oleji speňte cibuľu…
…pridajte mletú papriku a premiešajte.
Kuracie prsia obaľte v múke…
…a osmažte na panvici.
Vložte ich do cibuľového základu a poduste do mäkka.
Keď je mäsko mäkké, vyberte ho a cibuľový základ prepasírujte cez sitko alebo ho rozmixujte ponorným mixérom.
Vráťte mäso do šťavy a nechajte ešte chvíľku „prebublať“.
My sme si ako prílohu vybrali tarhoňu a uhorkový šalát s acidofilným mliekom.
Dobrú chuť!
Recept pripravila: Sandra Pedersen
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT Kuracie prsia na šťave s tarhoňou