eReport.sk

FOTORECEPT Jahodové rezy s vanilkovým krémom


Jahodová sezóna sa nezadržateľne blíži. Ak aj vy patríte k tým, ktorí majú radi jahody v každej podobe a forme, sú tieto svieže rezy pre vás to pravé „orechové“. Vyskúšajte ich. Povedieme vás krok po kroku.

Čo budete potrebovať:

Na cesto:

  • 3 bielka
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 3 lyžice polohrubej múky

Na krém:

  • ½ litra mlieka
  • 3 žĺtky
  • 2 celé vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 125 g masla

(Malá pomôcka, ak sa vám nechce tráviť čas prípravou tohto krému, môžete použiť aj vanilkový krém za studena, ktorý kúpite v práškovej forme v potravinách)

Jahodová vrstva:

  • ½ kg jahôd
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 200 ml vody
  • 2 balíčky tortového želé

Na dekoráciu:

  • smotanu na šľahanie
  • stužovač šľahačky

Postup

Bielka s cukrom si dajte do misy…

…a vyšľahajte tuhý sneh.

Metličkou opatrne primiešajte múku.

Hlbší plech s rozmerom 20 x 30 cm si vymastite olejom a vysypte hrubou múkou.

Cesto rovnomerne rozotrite a dajte piecť na 180°C asi 10 minút.

Po upečení ho nechajte vychladnúť.

Pokračovanie receptu =>

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

FOTORECEPT Jahodové rezy s vanilkovým krémom