Jahodová sezóna sa nezadržateľne blíži. Ak aj vy patríte k tým, ktorí majú radi jahody v každej podobe a forme, sú tieto svieže rezy pre vás to pravé „orechové“. Vyskúšajte ich. Povedieme vás krok po kroku.
Čo budete potrebovať:
Na cesto:
- 3 bielka
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 3 lyžice polohrubej múky
Na krém:
- ½ litra mlieka
- 3 žĺtky
- 2 celé vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice hladkej múky
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 125 g masla
(Malá pomôcka, ak sa vám nechce tráviť čas prípravou tohto krému, môžete použiť aj vanilkový krém za studena, ktorý kúpite v práškovej forme v potravinách)
Jahodová vrstva:
- ½ kg jahôd
- 4 lyžice práškového cukru
- 200 ml vody
- 2 balíčky tortového želé
Na dekoráciu:
- smotanu na šľahanie
- stužovač šľahačky
Postup
Bielka s cukrom si dajte do misy…
…a vyšľahajte tuhý sneh.
Metličkou opatrne primiešajte múku.
Hlbší plech s rozmerom 20 x 30 cm si vymastite olejom a vysypte hrubou múkou.
Cesto rovnomerne rozotrite a dajte piecť na 180°C asi 10 minút.
Po upečení ho nechajte vychladnúť.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
FOTORECEPT Jahodové rezy s vanilkovým krémom