eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Batatová polievka s kari a kokosovým mliekom


Bataty sa u nás tešia veľkej obľube. Používame ich ako prílohu k hlavnému jedlu, či už varené, pyré alebo hranolčeky. Vyskúšali ste už niekedy batatovú polievku? Okrem toho, že je krásne sfarbená, má aj výnimočnú sladko-korenistú chuť. Zafarbite si svoju gastronómiu do slnečna. My vám prinášame jednoduchý recept ako na to.

Čo budete potrebovať:

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžičku kari
  • ½ ližičky mletej rasce
  • 2 strúčky cesnaku
  • 700 g batat
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml kokosového mlieka
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • V hrnci si na miernom ohni rozohrejte olivový olej.
  • Osmažte na ňom na jemno nakrájanú cibuľu. Smažte tak 3-4 minúty.
  • Pridajte prelisovaný cesnak, rascu a kari. Smažte asi 2 minúty.
  • Pridajte očistené a na kocky nakrájané bataty.
  • Všetko zalejte vývarom a prikryté varte 15-20 minút, kým bataty zmäknú.
  • Polievku po uvarení odstavte, nechajte chvíľu vychladnúť a rozmixujte dohladka. Dochuťte soľou, korením a nakoniec pridajte kokosové mlieko. Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Batatová polievka s kari a kokosovým mliekom