eReport.sk

12 úžasných nátierok na silvestrovské jednohubky


Pečeňová nátierka

  • 500 g kuracích pečienok
  • 1 ks cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica masti
  • štipka strúhaného muškátového orieška
  • 250 g masla ( 50 g si dáme bokom)
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice mandľových lupienkov
  • 2 lyžice sušených nasekaných brusníc
  • korenie, soľ

Pečeň umyjeme, očistíme nakrájame na menšie kúsky. Na masti osmažíme cibuľu a nasekaný cesnak do sklovita. Pridáme pečienky a sprudka restujeme 5 minút. Nesmie byť krvavá, vo vnútri musí ostať ružová. Pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok. Prilejeme smotanu a necháme prebublávať. Stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť. Premiestnime do mixéra, pridáme 200 g mäkkého masla. Rozmixujeme dohladka. Podľa chuti ešte dosolíme. Pridáme mandle a brusnice a dáme do misy. Zvyšné maslo necháme trošku zohriať. Zalejeme povrch pečeňovky. Necháme stuhnúť v chladničke.

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

12 úžasných nátierok na silvestrovské jednohubky

Aktuálne