Pečeňová nátierka
- 500 g kuracích pečienok
- 1 ks cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžica masti
- štipka strúhaného muškátového orieška
- 250 g masla ( 50 g si dáme bokom)
- 150 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice mandľových lupienkov
- 2 lyžice sušených nasekaných brusníc
- korenie, soľ
Pečeň umyjeme, očistíme nakrájame na menšie kúsky. Na masti osmažíme cibuľu a nasekaný cesnak do sklovita. Pridáme pečienky a sprudka restujeme 5 minút. Nesmie byť krvavá, vo vnútri musí ostať ružová. Pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok. Prilejeme smotanu a necháme prebublávať. Stiahneme z plameňa a necháme vychladnúť. Premiestnime do mixéra, pridáme 200 g mäkkého masla. Rozmixujeme dohladka. Podľa chuti ešte dosolíme. Pridáme mandle a brusnice a dáme do misy. Zvyšné maslo necháme trošku zohriať. Zalejeme povrch pečeňovky. Necháme stuhnúť v chladničke.
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
12 úžasných nátierok na silvestrovské jednohubky