eReport.sk
Foto: Alžbeta Stanková

Zubáč s batátovo-syrovými medajlónkami


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Alžbeta Stanková.

  • 4ks filety zo zubáča
  • 100 g syr Eidam
  • 1 stredne veľký sladký zemiak batát
  • 1 vajce
  • 5-6 PL olej korenie na rybu
  • korenie na zemiaky
  • korenie na šalát

Zubáč okoreníme z oboch strán korením  na ryby. Batát ošúpeme a postrúhame na strúhadle s väčšími dierkami, posypeme  korením na zemiaky, premiešame. Orestujeme 5-6 minút  na horúcom oleji za stáleho miešania, môžeme pridať 2 PL teplej vody, keď sa nám zdá, že je málo oleja. Odstavíme  a rozložíme na väčší tanier, aby masa skorej vychladla. Syr postrúhame, pridáme 1 celé vajce a vychladnuté zemiaky. Pridáme  korenie na šalát  a dôkladne premiešame. Vytvarujeme také medajlónky, aby sa nám zmestili do lievancovej teflónovej panvice, ktorú pred pečením  vymastíme olejom s pomocou maslovačky. Keď je panvica už dostatočne horúca, vložíme medajlónky a pečieme 2-3 minúty z oboch strán už na miernejšom ohni. Súčasne môžeme upiecť aj zubáč  v keramickej panvici na oleji, 3 minúty z oboch strán. Medajlónky môžeme podávať aj k mäsu, alebo aj samostatne s jogurtovým alebo majonézovým dipom. Sú výborné aj samotné.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Zubáč s batátovo-syrovými medajlónkami