Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Alžbeta Stanková.
- 4ks filety zo zubáča
- 100 g syr Eidam
- 1 stredne veľký sladký zemiak batát
- 1 vajce
- 5-6 PL olej korenie na rybu
- korenie na zemiaky
- korenie na šalát
Zubáč okoreníme z oboch strán korením na ryby. Batát ošúpeme a postrúhame na strúhadle s väčšími dierkami, posypeme korením na zemiaky, premiešame. Orestujeme 5-6 minút na horúcom oleji za stáleho miešania, môžeme pridať 2 PL teplej vody, keď sa nám zdá, že je málo oleja. Odstavíme a rozložíme na väčší tanier, aby masa skorej vychladla. Syr postrúhame, pridáme 1 celé vajce a vychladnuté zemiaky. Pridáme korenie na šalát a dôkladne premiešame. Vytvarujeme také medajlónky, aby sa nám zmestili do lievancovej teflónovej panvice, ktorú pred pečením vymastíme olejom s pomocou maslovačky. Keď je panvica už dostatočne horúca, vložíme medajlónky a pečieme 2-3 minúty z oboch strán už na miernejšom ohni. Súčasne môžeme upiecť aj zubáč v keramickej panvici na oleji, 3 minúty z oboch strán. Medajlónky môžeme podávať aj k mäsu, alebo aj samostatne s jogurtovým alebo majonézovým dipom. Sú výborné aj samotné.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Zubáč s batátovo-syrovými medajlónkami