Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Helena Majorošová.
Kvások:
- 3 PL mlieka
- 20g droždia
- 2 PL kryštáľového cukru
Cesto:
- 450g polohrubej múky
- 1ks vajce
- 1 žĺtok
- 280g Hery
- tuk na vymastenie plechu
Posýpka:
- 150g mletých orechov
- 150g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- slivkový lekvár
- poleva čokoláda
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, vsypeme cukor a necháme v teple vykysnúť kvások. Do preosiatej múky pridáme kvások, vajce, žĺtok a pokrájanú Heru. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na tri časti. Prvú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený plech. Natrieme slivkovým lekvárom. Posýpku pripravenou zo zmesi orechov, kryštálového cukru a vanilínového cukru rovnomerne rozložíme po celej ploche. Položíme druhý plát cesta, opäť natrieme lekvárom, posypeme zmesou a prikryjeme posledným plátom cesta. Povrch cesta popicháme vidličkou, natrieme mliekom a dáme piecť na 20-25 min pri 200°C. Necháme vychladnúť a polejeme rozohriatou čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Žerbó rezy