eReport.sk
Foto: Helena Majorošová

Žerbó rezy


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Helena Majorošová.

Kvások:

  • 3 PL mlieka
  • 20g droždia
  • 2 PL kryštáľového cukru

Cesto:

  • 450g polohrubej múky
  • 1ks vajce
  • 1 žĺtok
  • 280g Hery
  • tuk na vymastenie plechu

Posýpka:

  • 150g mletých orechov
  • 150g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • slivkový lekvár
  • poleva čokoláda

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, vsypeme cukor a necháme v teple vykysnúť kvások. Do preosiatej múky pridáme kvások, vajce, žĺtok a pokrájanú Heru. Vypracujeme cesto a rozdelíme ho na tri časti. Prvú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený plech. Natrieme slivkovým lekvárom. Posýpku pripravenou zo zmesi orechov, kryštálového cukru a vanilínového cukru rovnomerne rozložíme po celej ploche. Položíme druhý plát cesta, opäť natrieme lekvárom, posypeme zmesou a prikryjeme posledným plátom cesta. Povrch cesta popicháme vidličkou, natrieme mliekom a dáme piecť na 20-25 min pri 200°C. Necháme vychladnúť a polejeme rozohriatou čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Žerbó rezy