Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Marta Rošková.
- 6 rožkov
- 4 vajíčka
- 125 g masla
- 4 väčšie jablká
- 3 lyžice kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- mletá škorica
Maslo, 4 žĺtka a cukor spolu vymiešame. Pridáme rožky nakrájané na polkolieska (nenamáčame v mlieku!!!). Poriadne premiešama v ochutenom masle. Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do rožkov. Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Do zapekacej misy preložíme polovičku vymiešaných rožkov, navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré podľa chuti (cca 3 lyžice) premiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom. Navrch pridáme zvyšok rožkov (nepritláčame, necháme „hrboľaté!“). Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 35 minút (žemľovka je upečená, keď niektoré rožky na povrchu začnú tmavnúť.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Žemľovka s jablkami