eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Žemľovka s jablkami


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Marta Rošková.

  • 6 rožkov
  • 4 vajíčka
  • 125 g masla
  • 4 väčšie jablká
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • mletá škorica

Maslo, 4 žĺtka a cukor spolu vymiešame. Pridáme rožky nakrájané na polkolieska (nenamáčame v mlieku!!!). Poriadne premiešama v ochutenom masle. Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do rožkov. Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Do zapekacej misy preložíme polovičku vymiešaných rožkov, navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré podľa chuti (cca 3 lyžice) premiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom. Navrch pridáme zvyšok rožkov (nepritláčame, necháme „hrboľaté!“). Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 35 minút (žemľovka je upečená, keď niektoré rožky na povrchu začnú tmavnúť.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Žemľovka s jablkami