Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Agnes Máté.
- 1 kg mäsa – môže byť bravčové- krkovička alebo stehno nakrájané v hrúbke asi 2cm, alebo aj kuracie štvrte alebo krídla a stehná
- 2-3 hlavičky cibule
- 1 väčší cesnak
- 2-3dl piva
- olej na vymastenie pekáča
- grilovacie korenie
Pekáč vytrieme olejom, vložíme mäso ,ktoré potrieme grilovacím korením, nakrájame naň cibuľu, cesnak olúpeme a strúčiky vcelku rovnomerne roztrúsime. Necháme 1-2 hodiny odležať v chladničke. Podlejeme pivom. Prikryjeme alobalom a šup do trúby. Pri 180 stupňoch celzia pečieme cca 50 mjn. Potom odkryté dopečieme do zlatista. Podáva sa so zemiakmi, ryžou alebo bulgurom.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Výborné mäsko pečené v rúre