eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Výborné mäsko pečené v rúre


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Agnes Máté.

  • 1 kg mäsa – môže byť bravčové- krkovička alebo stehno nakrájané v hrúbke asi 2cm, alebo aj kuracie štvrte alebo krídla a stehná
  • 2-3 hlavičky cibule
  • 1 väčší cesnak
  • 2-3dl piva
  • olej na vymastenie pekáča
  • grilovacie korenie

Pekáč vytrieme olejom, vložíme mäso ,ktoré potrieme grilovacím korením, nakrájame naň cibuľu, cesnak olúpeme a strúčiky vcelku rovnomerne roztrúsime. Necháme 1-2 hodiny odležať v chladničke. Podlejeme pivom. Prikryjeme alobalom a šup do trúby. Pri 180 stupňoch celzia pečieme cca 50 mjn. Potom odkryté dopečieme do zlatista. Podáva sa so zemiakmi, ryžou alebo bulgurom.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Výborné mäsko pečené v rúre