eReport.sk
Ilustračné foto: shutterstock

Vločkovo- datľové makronky


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Vlasta Mäsiarová.

  • 200 g ovsené vločky
  • 250 g datle
  • 125 g tuk na pečenie, maslo
  • 100 g kryštálový cukor
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 2 ks vajce

Datle zbavíme kôstok a dáme s trochou vody zovrieť. Predvarené datle posekáme nadrobno. Vajcia, cukor, vanilkový cukor, vločky a prášok do pečiva zmiešame. Pridáme roztopené vychladnuté maslo a pokrájané ďatle. Dokonale spojíme do masy. Môžeme nechať nejakých 10 minút vločky v tejto mase, oni sa pekne spoja. Lyžičkou kladieme kôpky zmesi na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minút. Z uvedenej dávky upečieme asi 25 keksíkov. Kto nemôže vajce a tuk, dajú sa tieto makronky piecť aj bez týchto surovín, sú tiež výborné ( a zdravšie) a ešte bez kypriaceho prášku, s použitím sódy bicarbony.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vločkovo- datľové makronky