Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Vlasta Mäsiarová.
- 200 g ovsené vločky
- 250 g datle
- 125 g tuk na pečenie, maslo
- 100 g kryštálový cukor
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva
- 1 ks vanilínový cukor
- 2 ks vajce
Datle zbavíme kôstok a dáme s trochou vody zovrieť. Predvarené datle posekáme nadrobno. Vajcia, cukor, vanilkový cukor, vločky a prášok do pečiva zmiešame. Pridáme roztopené vychladnuté maslo a pokrájané ďatle. Dokonale spojíme do masy. Môžeme nechať nejakých 10 minút vločky v tejto mase, oni sa pekne spoja. Lyžičkou kladieme kôpky zmesi na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minút. Z uvedenej dávky upečieme asi 25 keksíkov. Kto nemôže vajce a tuk, dajú sa tieto makronky piecť aj bez týchto surovín, sú tiež výborné ( a zdravšie) a ešte bez kypriaceho prášku, s použitím sódy bicarbony.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Vločkovo- datľové makronky