Recept od vás
Tento recept nám pre vás poslala pani Bianka Tóthová.
- 1 kg hladká múka
- 4 ks vajce
- 320 g práškový cukor
- 320 g tuk
- 7 PL med
- 1,5 KL sóda bikarbóna
- 1,5 PL rum
- 1 KL mletá škorica
- 1 balíček perníkové korenie
1. Všetky suroviny vymiesime do vláčneho cesta, ktoré sa nesmie lepiť, a necháme 3 hodiny v chlade odstáť.
2. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Medovníčky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov doružova.
3. Po upečení necháme medovníky vychladnúť. Potom ich môžeme ozdobiť cukrovou alebo čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Vianočný medovník