eReport.sk
Foto: Vlasta Mäsiarová

Vianočné aj novoročné šuhajdy


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Vlasta Mäsiarová.

  • 250 g čokolády na varenie
  • 90 g stužený pokrmový tuk
  • 150 ml mlieko
  • 150 g cukor
  • 100 g vlašské orechy (mleté)
  • 100 g stužený pokrmový tuk
  • 1 ks vajce
  • podľa chuti rumová aróma alebo rum
  • 50 g hrozienka podľa chuti
  • na ozdobu vlašské orechy mandle, lentilky

Najprv si urobíme orechovú plnku: Mlieko s cukrom sa zvarí na niť, pridajú sa orechy vlašské mleté, pokrmový tuk, hrozienka, vajce a rumová príchuť. Všetko miešame, aby sa vajce nezrazilo na praženicu. Necháme vychladnúť. V nádobe si rozpustíme stužený tuk a čokoládu – pripravíme si polevu. Na plech rozložíme košíčky na šuhajdy. Na spodok košíčka dáme trocha čokolády. Po stuhnutí dáme do každého košíčka vychladnutú orechovú zmes. Nakoniec znova doplníme čokoládovú polevu. Každý košíček ozdobíme polovicou vlašského orecha, mandle, lentilkou, alebo farebnými cukríkmi na zdobenie. Z tejto dávky výjde asi 50 kusov.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vianočné aj novoročné šuhajdy