Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Viera Budzáková.
- 1 kg kyslá kapusta
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 6 menších zemiakov
- sušené hríby
- domáca údená klobása
- údené mäso
- bravčové pliecko
- sušené slivky
- maslo
- hladká múka
- mletá červená paprika
- soľ
- mleté korenie
- vegeta
Do hrnca dám variť kyslú kapustu, údené mäso, bravčové pliecko, domácu klobásu – celé nožičky. V inom hrnci uvarím zemiaky na krížalky. V studenej vode namočím sušené hríby. V ďalšej rajničke spravím zápražku – roztopím maslo, popražím nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridám múku , ku koncu mletú červenú papriku – pozor aby nezhorkla, zalejem vodou. Z hrnca s kapustou vyberiem klobásu, uvarené mäso. Postupne pridám uvarené zemiaky aj s vodou v ktorej sa varili nakrájané sušené hríby, sušené slivky a zápražku. Nakoniec nakrájam údené, bravčové, klobásu a vložím späť do hrnca. Nechám prevrieť a dochutím.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Vianočná kapustnica