Recept od vás
Tento nám pre vás poslala Erika Švoliková.
- kyslá kapusta
- hríby
- mlieko
- smotana na varenie
- hladká múka
Do väčšieho hrnca dáme variť kyslú kapustu + bobkový list s vodou. Tak akurát zaliať, netreba veľa vody, sušené hríby zaliať horúcou vodou, po 5 minutách cez sitko vodu odstrániť a pridať ku kapuste. Varíme kým nezmekne kapusta. Potom v mlieku rozšľaháme pár lyžíc hladkej múky a pomaly vlievame do kapusty. Za stáleho miešania spravíme zápražku t.j. na oleji speníme dve lyžice hladkej múky, zalejeme trochou studenej vody a pridáme do kapusty. Stále miešame, aby pekne zhustla. Toto je typicka stredoslovenská kapustnica.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Vianočná kapustnica