Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Zuzana Kalafutová.
- 10g hríbov
- 1 cibuľu
- mrkvu
- petržlen
- zeler
- kaleráb
- 5 – 6 guličiek celého čierneho korenie
- 1 smotanu na varenie
- soľ
- vegeta
- 2-3 lyžice hladkej múky na zahustenie
- trocha octu – nemusí byť
Do hrnca dáme zmrazene hríby, podľa množstva hríbovice, očistenú nakrájanú zeleninu -mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a celú cibuľu – pridáme celé čierne korenie, zalejeme vodou a dáme variť. Hríby môžu byť aj sušené. Varíme až do úplného zmäknutia hríbov aj zeleniny asi 2-3 hod. Občas premiešavame aby sa hríby nepripáli na dno. Dno väčšieho hrnca vymažeme olejom prelejeme hríby, osolíme, pridáme vegetu podľa chuti. Zvlášť vo fľaši rozhabarkujeme smotanu alebo mlieko s hladkou mukou toľko, aby masa nebola ani hustá ani riedka. Podľa chuti ešte dochutíme aj octom. Podáva sa s vianočkou.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Vianočná hríbovica