eReport.sk
Foto: Vlasta Mäsiarová

Vianočková žemľovka


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Vlasta Mäsiarová.

  • 1 ks vianočka malá
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks ochutený tvaroh s čokoládou
  • 1 pohár strúhané jablká (bez cukru)
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 125 g maslo
  • 100 g cukor
  • 150 ml mlieko

Ostala mi vianočka, ochutený tvaroh , tak som sa rozhodla pre sladký vianočný obed. Nakrájame si vianočku na 2 cm plátky. Do vymastenej misy na pečenie kladieme najprv mliekom poliatu vianočku, ďalej dáme tvaroh, strúhané jablká, posypeme vanilkovým cukrom, pokračujeme vianočkou, a nakoniec dáme na vrch maslo. Poliate žĺtkovou zmesou dáme piecť do rúry na 200 °C. Ku koncu pečenia na vrch dáme sneh z bielkov. Necháme dopiecť. Spolu cca 35 min. Žemľovka je veľmi chutná.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vianočková žemľovka