Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Viera Boľošová.
- 2,5 dcl vody
- 20 dkg maslo
- 24 dkg hladká Babičkina múka
- 6vajec L
- štipka soli
- štipka cukru
Plnka:
- 15 dkg maslo
- 15 dkg cukor
- trochu rumu
- 1 Zlatý klas
- 1 vanilkový cukor
- 3dcl mlieko
Vodu s maslom, soľou a cukrom privedieme do varu, potom pridáme múku odstavíme a po jednom pridávame vajcia a mixujeme do hladka. Vymixovane cesto na 1 hodinu dáme do chladu a potom formujeme, vytláčame pomocou cukrárskeho vrecúška, ja vykrajujem PL kôpky. Rúru predhriať na 200°C a keď je zohriať pečieme pri 180°C. Pozor!! Rúru neotvárame. ja pečiem teplovzdušnej rúre.
Hotové veterníky prekrajujeme a plníme krémom, ktorý si pripravíme nasledovne: z mlieka, zlatého klasu, van cukru uvaríme hustú kašu. Vymiešame maslo s cukrom a pomiešame s vychladnutú masou, pridáme trochu rumu. Toto sú najlepšie veterníky, ktoré som doteraz piekla, fantastické, vyskúšajte!
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Veterníky z Rakúska