Veľkonočná hrudka je veľmi obľúbená pochúťka sviatkov jari. Recepty sú rôzne, líšia sa podľa regiónov a chuti. My sme pre vás jeden vybrali a vy nám do komentárov môžete napísať, ako sa hrudka robí u vás, poprípade sa pochváľte aj fotkami a inšpirujte ostatných.
Čo budete potrebovať:
- 1 liter mlieka
- 12 vajec
- 1 čajovej lyžičky soli
- 1 lyžica cukru
Postup:
- Vajíčka rozšľahajte vidličkou alebo metličkou.
- Do hrnca vylejte mlieko, vajíčka, pridajte soľ a cukor.
- Za stáleho miešania priveďte k varu. Treba to stále miešať, to je veľmi dôležité.
- Keď sa už voda oddelila a ostalo vám „zrazené“ mlieko s vajíčkami, sceďte cez gázu a vytlačte všetku nadbytočnú vodu.
- Na chvíľku zaťažte, nechajte vychladnúť a dajte do chladničky. (Niekto nezaťažuje, ale iba povesí.)
Prajeme vám dobrú chuť a krásnu Veľkú noc!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Veľkonočná hrudka (syrek)