Zdravá pizza už nie je iba nedosiahnuteľným snom. Karfiolové pizzové cesto hravo nahradí to obyčajné z múky. Jedlu uberie množstvo sacharidov a kalórií a naopak zvýši obsah vlákniny a bielkovín. Ak máte radi pizzu, na tejto si určite pochutíte.
Karfiol je bohatý na vitamíny, minerály, antioxidanty a tiež vlákninu, ktorá podporuje trávenie. Podporuje tiež funkciu kĺbov, šliach, spomaľuje vypadávanie vlasov, spevňuje nechty, pomáha pri hojení zápalov na koži, pomáha regenerovať sliznicu čriev, stimuluje rast a regeneráciu buniek, podporuje krvotvorbu, optimálne zásobovanie buniek živinami, podporuje imunitný systém, pomáha predchádzať infekciám a naviac aj znižuje krvný tlak. Je to hotový zázrak, ktorý rastie na záhrade.
Karfiolová pizza poteší vaše bruško a aj chuťové poháriky.
Čo budete potrebovať:
- 1 karfiol
- 1 vajce
- 50 g strúhaného syra
- ½ ČL soli
- ½ ČL sušeného oregána
- ¼ ČL mletého čierneho korenia
- Obloha podľa chuti
Postup:
- Karfiol nakrájajte na kúsky a rozmixujte, aby ste dosiahli konzistenciu podobnú ryži.
- Rozmixovaný karfiol dajte na panvičku a opekajte do mäkka. Keď začína hnednúť, dajte ho do utierky alebo gázy a vyžmýkajte z neho šťavu. Musí byť čo najsuchší.
- Keď už ste ho vysušili, dajte ho do misky spolu s ostatnými ingredienciami a poriadne premiešajte.
- Cesto uložte na plech (vyložený papierom na pečenie) do tvaru pizze. Pečte do zlata na 220°C cca 15 minút.
- Potom na pizzové cesto poukladajte suroviny podľa chuti – rajčinový pretlak, šunka, syr, špenát, kukurica, šampoňóny… a pečieme ešte 7-10 minút.
Takto si pripravíte zdravú verziu chutnej pizze.
Zdroj: shutterstock
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Vedeli ste, že aj pizza môže byť zdravá? Skúste túto verziu