eReport.sk
Foto: Bianka Tóthová

Vanilkové rožky


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Bianka Tóthová.

  • 200 g maslo
  • 300g múka hladká
  • 1 ks cukor vanilkový
  • 80 g cukor práškový
  • 180 g orechy mleté
  • 2 ks žĺtok
  • na obaľovanie cukor práškový a vanilkový zmiešaný

1. Z ingrediencií vymiesime cesto.
2. Necháme ho aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke, aby sa s ním lepšie pracovalo.
3. Postupne z neho oddeľujeme kúsky, s ktorými budeme ďalej pracovať, aby sa veľmi nezohrialo, lebo potom sa s ním ťažšie pracuje. Z oddeleného kúska ušúľame valček. Rozdelíme na rovnako dlhé kúsky (zvyknem si jeden valček nechať ako meradlo) a tvarujeme rožok. Pečieme pri 180 stupňoch 8-10 min.
Po vybratí z rúry sú rožky veľmi krehké a aj pri jemnom dotyku sa rozpadnú. Neznamená to, že sa nepodarili. Treba ich iba nechať vychladnúť na plechu, tak ako sú, potom sa dajú normálne chytať do ruky. Z toho vyplýva, že na pečenie rožkov potrebujeme viac ako jeden plech na pečenie. Na pečenie používame papier na pečenie, plech netreba ničím mazať. Takto vyzerajú upečené neobalené rožky. Vanilkový cukor si v mištičke rozmiešame s práškovým cukrom podľa množstva a v tejto zmesi obaľujeme vychladnuté rožky. A tu sú hotové rožky čakajúce na mlsné jazýčky.

Dobrú chuť! 

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vanilkové rožky

Aktuálne