eReport.sk
Foto: Anna Kuľková

Vanilkové rohlíčky


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Anna Kuľková.

  • 250 g maslo (alebo Palmarín, Hera)
  • 150 g mleté vlašské orechy
  • 100 g práškový cukor
  • 300 g hladká múka
  • na obaľovanie: 3 ks vanilínový cukor + 5 polievkových lyžíc práškového cukru

Maslo necháme zmäknúť. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme zachladiť aspoň na hodinu. Z cesta tvarujeme rožteky. Môžeme si urobiť malé rovnaké guličky, z ktorých si urobíme šúľok a vytvarujeme rožky, alebo si urobíme dlhé šúľky, ktoré krájame na rovnaké časti a potom zahneme do požadovaného tvaru. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Jednotlivé kúsky ukladáme vedľa seba. Pečieme pri teplote 150 stupňoch C cca 20 minút. Mali by mať taký ružovkastý nádych. Po upečení necháme rožky trošku vychladiť, lebo sú veľmi krehké, ale ešte teplé ich obaľujeme v zmesi cukru – práškového a vanilínového. Z tejto dávky upečieme cca 90 ks rožtekov, záleží aké veľké kúsky budeme tvarovať. Skladujeme v dóze.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vanilkové rohlíčky