Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Anna Kuľková.
- 250 g maslo (alebo Palmarín, Hera)
- 150 g mleté vlašské orechy
- 100 g práškový cukor
- 300 g hladká múka
- na obaľovanie: 3 ks vanilínový cukor + 5 polievkových lyžíc práškového cukru
Maslo necháme zmäknúť. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme zachladiť aspoň na hodinu. Z cesta tvarujeme rožteky. Môžeme si urobiť malé rovnaké guličky, z ktorých si urobíme šúľok a vytvarujeme rožky, alebo si urobíme dlhé šúľky, ktoré krájame na rovnaké časti a potom zahneme do požadovaného tvaru. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Jednotlivé kúsky ukladáme vedľa seba. Pečieme pri teplote 150 stupňoch C cca 20 minút. Mali by mať taký ružovkastý nádych. Po upečení necháme rožky trošku vychladiť, lebo sú veľmi krehké, ale ešte teplé ich obaľujeme v zmesi cukru – práškového a vanilínového. Z tejto dávky upečieme cca 90 ks rožtekov, záleží aké veľké kúsky budeme tvarovať. Skladujeme v dóze.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Vanilkové rohlíčky