eReport.sk
Foto: Mária Nétková

Vanilkové orechové rožky


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Mária Nétková.

  • 250 g maslo (alebo rastlinný tuk napr. Palmarín, Hera)
  • 150 g mleté vlašské orechy
  • 100 g práškový cukor
  • 300 g hladká múka

na obaľovanie:

  • 3 ks vanilínový cukor
  • 5 polievkových lyžíc práškového cukru

Maslo necháme zmäknúť. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme zachladiť aspoň na hodinu. Môžeme ho nechať v chladničke aj do druhého dňa. Z cesta tvarujeme rožteky. Môžeme si urobiť malé rovnaké guličky, z ktorých si urobíme šúľok a vytvarujeme rožky, alebo si urobíme dlhé šúľky, ktoré krájame na rovnaké časti a potom zahneme do požadovaného tvaru. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Jednotlivé kúsky ukladáme vedľa seba, nie však veľmi blízko, pretože rožky pri pečení ešte narastú. Pečieme pri teplote 150° C cca 20 minút. Po upečení necháme rožky trošku vychladiť, lebo sú veľmi krehké, ale ešte teplé ich obaľujeme v zmesi cukru – práškového a vanilínového.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Vanilkové orechové rožky