eReport.sk
Foto: Katarína Mäsiarová

Tvarohové pagáčiky

Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Katarína Mäsiarová.

  • 250 g múka hladká
  • 250 g tvaroh hrudkový
  • 250 g maslo
  • 1 KL soľ
  • 1 ks vajce na potretie

Múku, tvaroh, maslo (margarín) a soľ poriadne vymiesime a vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade odpočinúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na pol centimetra. Na plech dáme papier na pečenie. Malou formou vykrajujeme pagáčiky. Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ozdobiť podľa možností (rasca, vegeta, mak). Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 180 stupňov. Boli výborné aj na druhý deň.

Dobrú chuť!


KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Tvarohové pagáčiky