Recept od vás
Tento nám pre vás poslala pani Mária Nemčíková.
Cesto:
- 500 g hladkej muky
- 1,5 dl oleja
- štipka soli
- cukor podľa chuti
- 2 žĺtka
Kvások :
- 1 droždie
- mlieko podľa potreby – asi 3 dcl
- 1 PL cukor
Maková plnka:
200 g maku zaparíme mliekom a ochutíme škoricou, citrónovou kôrou, vanilkou a cukrom.
Orechová plnka:
200 g orechy, cukor, sparíme mliekom, pridáme trošku škorice, vanilku
Tvarohová plnka:
500 g, cukor, citrónovú kôru, vanilku, hrozienka
Slivkový lekvár
Urobíme zo surovín kvások, potom kysnuté cesto a po vykysnutí si ho rozdelíme na 5 častí. Rozvaľkáme prvú – potrieme lekvárom – najlepšie slivkový, rozvaľkáme ďalšiu, dáme makovú plnku. Rozvaľkáme tretí plát, dáme orechovú plnku. Rozvaľkáme ďalší plát a na neho dáme tvarohovú plnku. Posledný bochník – urobíme z neho mriežku. Potrieme maslom a dáme piecť na 160 stupňov asi 25 minút.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE ČLÁNKU :
Štedrák