eReport.sk
Ilustračný obrázok: shutterstock

Štedrák


Recept od vás

Tento nám pre vás poslala pani Mária Nemčíková.

Cesto:

  • 500 g hladkej muky
  • 1,5 dl oleja
  • štipka soli
  • cukor podľa chuti
  • 2 žĺtka

Kvások :

  • 1 droždie
  • mlieko podľa potreby – asi 3 dcl
  • 1 PL cukor

Maková plnka:
200 g maku zaparíme mliekom a ochutíme škoricou, citrónovou kôrou, vanilkou a cukrom.

Orechová plnka:
200 g orechy, cukor, sparíme mliekom, pridáme trošku škorice, vanilku

Tvarohová plnka:
500 g, cukor, citrónovú kôru, vanilku, hrozienka

Slivkový lekvár

Urobíme zo surovín kvások, potom kysnuté cesto a po vykysnutí si ho rozdelíme na 5 častí. Rozvaľkáme prvú – potrieme lekvárom – najlepšie slivkový, rozvaľkáme ďalšiu, dáme makovú plnku. Rozvaľkáme tretí plát, dáme orechovú plnku. Rozvaľkáme ďalší plát a na neho dáme tvarohovú plnku. Posledný bochník – urobíme z neho mriežku. Potrieme maslom a dáme piecť na 160 stupňov asi 25 minút.

Dobrú chuť!

KOMENTÁRE ČLÁNKU :

Štedrák